Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Davanje privole

8.3.2018, , Izvor: Verlag Dashöfer

Prema definiciji uredbe GDPR privola ispitanika znači svako dobrovoljno, posebno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želje ispitanika kojom on izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka koji se na njega odnose. 

Privola bi se trebala davati jasnom, potvrdnom radnjom kojom se izražava dobrovoljan, posebna, informiran i nedvosmislen pristanak ispitanika na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega, poput pisane izjave, uključujući elektroničku ili usmene izjave.

GDPR nigdje ne navodi u kojoj formi privola mora točno biti dana međutim, jasno ističe da morate biti u mogućnosti dokazati da Vam je osoba dala privolu za korištenje određenog osobnog podatka u točno određenu svrhu stoga je preporuka da privolu svakako imate u određenoj pisanoj formi. Isto bi moglo obuhvaćati i označavanje polja kvačicom pri posjetu internetskim stranicama, biranje tehničkih postavaka usluga informacijskog društva ili drugu izjavu koja jasno pokazuje u tom kontekstu da ispitanik prihvaća predloženu obradu svojih osobnih podataka.

VAŽNO: šutnja, unaprijed

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: