Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

GDPR i pravila korištenja kolačića

2.3.2021, , Izvor: Verlag Dashöfer

Imam upit u vezi usklađivanja 1. strane cookija s 3. stranom cookija sinkronizacijom putem tvrtke za online istraživanje. Naime tvrtka nam nudi praćenja prometa na način da se kolačići 1. i 3. strane povežu, zbog bolje statistike, a mi kao stranka im trebamo dati pristup bazi 1. strane cookija. Ovo se radi s obzirom da Google ukida kolačiće treće strane. Moje pitanje je li to u skladu s GDPR odredbom odnosno trebamo li na našim portalima postaviti informaciju o tome tj. obavijestiti korisnika ili GID sam po sebi taj dio pokriva?

Sukladno čl. 6. st. 1. toč. a), b) i f) UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje: Uredba EU) obrada je zakonita samo ako i u onoj mjeri u kojoj je ispunjeno najmanje jedno od sljedećega:

- ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha

- obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora

- obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: