danas je 16.7.2024

Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

KODEKS PONAŠANJA MENADŽERA RADI PREVENCIJE SEKSUALNOG ISKORIŠTAVANJA I ZLOSTAVLJANJA

1.9.2023, , Izvor: Verlag Dashöfer

 

  1. Kao menadžer Tvrtke XY d.d. Zagreb, Ruđera Boškovića 23, OIB: 71111567929 (u daljnjem tekstu: Tvrtka), osigurat ću da moje osobno i profesionalno ponašanje bude, i da se smatra takvim, prema najvišim standardima i u skladu s uvjerenjima, vrijednostima i ciljevima Tvrtke.

 

  1. Preuzimam odgovornost za doprinos radnom okruženju koje promiče dostojanstvo i poštovanje prema svima, u kojem će i zaposlenici, kojima ću biti rukovoditelj odnosno njihov nadređeni tijekom trajanja radnog odnosa, ispuniti očekivanja Tvrtke i Kodeksa ponašanja menadžera radi prevencije seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja (u daljnjem tekstu: KODEKS).

 

  • Neću počiniti nikakav oblik seksualnog zlostavljanja, seksualnog iskorištavanja, seksualnog uznemiravanja, nedoličnog seksualnog ponašanja ili seksualnog nasilja, kako je definirano u ovom Kodeksu.

 

  1. Neću zlorabiti ovlast koju mi ​​daje moj položaj menadžera Tvrtke da tražim bilo kakvu seksualnu uslugu od drugih u zamjenu za pomoć ili usluge Tvrtke.

 

  1. Neću imati seksualne odnose koji uključuju neprikladno korištenje ranga ili položaja.

 

  1. Neću se upuštati u nikakvu seksualnu aktivnost, sa ili bez fizičkog kontakta, s djecom mlađom od 18 godina, bez obzira na lokalne običaje i zakone.