Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Odnos zajedničkih voditelja obrade

19.7.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

11.1 Odnos zajedničkih voditelja obrade

Kristian Plazonić, dipl.iur.

Prema čl. 28. Uredbe, odnos voditelja i izvršitelja obrade osobnih podataka treba biti ugovorno definiran s obzirom na njihove obveze i odgovornosti, što je nerijetko bila tema raznoraznih članaka, savjeta, preporuka i sl. No, gotovo nigdje se ne spominje i ne pojašnjava odnos zajedničkih voditelja obrade.

Naime, čl. 26. Uredbe ni na koji jasan način ne navodi u kojem obliku taj “dogovor“ dvaju ili više voditelja obrade treba biti. Kao i na koji način je takav odnos potrebno komunicirati “prema van“, odnosno na koji način je on transparentan spram ispitanika - kroz privacy policy, kroz obavijest o obradi osobnih podataka sukladno čl. 13. i 14. Ukoliko je riječ o ugovornom odnosu, koje su to stavke koje su nezaobilazne u tako definiranom ugovornom odnosu , po analogiji čl.28. st.3. Uredbe ?

Konkretno, mi kao kreditna institucija i voditelj obrade imamo suradnju s procjeniteljskim kućama u kojima naši klijenti rade procjenu nekretnine za potrebe kredita koji kod nas realiziraju. Je li to odnos koji bi se mogao smatrati odnosnom voditelja-izvršitelj ili bismo se mogli smatrati zajedničkim voditeljima? Realno,

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: