Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Pravna osnova glede nadzora službene elektroničke pošte

25.5.2018, , Izvor: Verlag Dashöfer

Sukladno članku 2. stavku 1. točki 11. Zakona o elektroničkim komunikacijama („Narodne novine“ br. 73/08., 90/11., 133/12., 71/14. i 72/17.)  stoji da je elektronička pošta svaka tekstovna, glasovna, zvučna ili slikovna poruka odaslana javnom komunikacijskom mrežom, koja se može pohraniti u mreži ili u terminalnoj opremi primatelja poruke sve dok je primatelj ne preuzme.

U radnom odnosno poslovnom okruženju sve je manje zamislivo, poglavito u nekim poslovnim djelatnostima bilo kakva poslovna aktivnost bez postojanja elektroničke pošte. Stoga svaki ozbiljan poslodavac ima ne samo jednu nego i više elektroničkih pošti od koji su većina  povezane s određenom osobom radnika. Takvu elektroničku poštu, koja u svom sastavnom dijelu osim imena i prezimena radnika ima i (u nastavku, primjerice hrvoje.horvat@jadranskiprojekti.hr ) naziv tvrtke, predmnijevamo kao službenu elektroničku poštu.

Kad je u pitanju službena elektronička pošta odnosno službeni e-mail na poslodavcu je da odredi pravila postupanja s istom. Ponajprije  da bi se u budućnosti prevenirala svaka moguća neugodna

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: