Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Treba li staro društvo koje napušta postojeću djelatnost tražiti suglasnost ispitanika za prijenosom podataka u novo društvo koje su osnovali bivši zaposlenici starog društva?

24.7.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

11.2 Treba li staro društvo koje napušta postojeću djelatnost tražiti suglasnost ispitanika za prijenosom podataka u novo društvo koje su osnovali bivši zaposlenici starog društva?

Kristian Plazonić, dipl.iur.

Društvo je u skladu sa zahtjevima Uredbe pribavilo privole ispitanika za određenu svrhu. Tijekom godine osobe koje su u postojećem društvu vodile odjel u kojem su privole prikupljane, otvaraju novo društvo i nastavljaju s istom djelatnošću, a staro društvo iz poslovanja isključuje istu djelatnost (ali normalno nastavlja s radom). Formalno se ne radi o izdvajanju djelatnosti već o osnivanju novog društva koje preuzima poslovni model, proizvode i dio zaposlenika. Dakle, u novom društvu će biti zaposleni isti ljudi, ugovorima će se osigurati prijenos prava radnika i sve ostalo. Što u tom slučaju s prikupljenim privolama i je li moguće na novo društvo prenijeti pravnu osnovu obrade podataka (privolu)? I je li potrebno prikupljati nove privole ili je

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: