danas je 10.12.2023

Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Umetanje letaka uz račune

4.4.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:

Mi smo društvo koje se bavi pružanjem komunalnih usluga i u svrhu izračuna i naplate svojih potraživanja s te osnove vršimo obradu osobnih podataka. U praksi su nam se pojavile tri situacije zahtjeva za umetanjem letaka uz račune za komunalne usluge:1) Umetanje letka humanitarne organizacije (ne našeg Društva) kojom letcima se poziva građane na uplate donacija i sudjelovanje u akcijama te organizacije

2) Umetanje letka u vezi projekta na gradskoj razini (u kojem sudjeluje jedinica lokalne samouprave, nadležno tijelo kojem su dodijeljene ovlasti iz područja javne sigurnosti, naše komunalno društvo…), a kojim letkom se upozorava građane na pojačan oprez u svrhu prevencije određenih kaznenih djela (provalne krađe i dr.). Naše je mišljenje da se u ovom slučaju nedvojbeno može utvrditi postojanje interesa javnosti za podizanje razine opće sigurnosti građana.

3) Umetanje letaka kojima obavještavamo građane o održavanju manifestacije kojoj smo (su)organizator, i to u 2 situacije:

- Izložba koja nije prodajnog karaktera, niti se naplaćuje posjet istoj – samo izložba

- Izložba u kojoj sudjeluju različiti izlagači (i naše Društvo, ali i druge različite pravne i fizičke osobe) te tamo prodaju svoje proizvode, u svoje ime i za svoj račun (posjet besplatan ili se naplaćuje)