danas je 16.7.2024

Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Uvoz podataka iz inozemstva (radnici povezanih društava)

19.12.2018, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:

Trgovačko društvo u RH obrađuje osobne podatke radnika zaposlenih u povezanim društvima u inozemstvu pri čemu se radi o zemljama koje nisu članice EU (ime, prezime, radno mjesto, plaća, trajanje ugovora o radu) radi izrade mjesečnih izvještaja na razini grupe.

Povezana društva u zemljama koje nisu članice EU, donijela su pravilnike o zaštiti osobnih podataka i od svojih zaposlenika ishodila privole koje bi se odnosile na dostavu njihovih osobnih podataka Trgovačkom društvu u RH. U bitnom, sadržaj obavijesti je sljedeći:

" Zbog internacionalnog karaktera našeg poslovanja, društvo može otkrivati i prenositi određene osobne podatke osoblju i drugim odjelima unutar društva i grupi povezanih društva. To može obuhvaćati prijenos osobnih podataka izvan zemlje u kojoj radite. Pristup osobnim podacima te obrada i korištenje istih unutar grupe, ograničeni su na osobe koje trebaju znati te podatke te mogu obuhvatiti vašeg nadređenog, kao i osobe u organizacijskoj jedinici zaduženoj za upravljanje ljudskim potencijalima u povezanim društvima.